open-navfaktor-logo
search
Entitetski premijer
Višković: Vlada će sutra usvojiti odluku o ukidanju vanrednog stanja u RS-u
Premijer Republike Srpske Radovan Višković potvrdio da će entitetska vlada sutra usvojiti odluku o ukidanju vanrednog stanja u RS-u te će je uputiti na razmatranje Narodnoj skupštini RS-a.
13.05.2020. u 12:30
get url
text

U Banjoj Luci je danas održana konsultativna sjednice Kolegija entitetskog parlamenta te se očekuje datum zasjedanja posebne sjednice u vezi s ukidanjem vanrednog stanja. Entitetski parlament je 28. marta usvojio odluku o proglašenju vanrednog stanja u RS zbog epidemije virusa korona, a stupila je na snagu početkom aprila.

Premijer Višković je danas posjetio Univerzitetsko klinički centar RS-a u Banjoj Luci te istakao da je RS pokazala da dobrom organizacijom može da odgovori na krizu izazvanu širenjem infekcije izazvane koronavirusom.

- Ni u jednom momentu nijedna zdravstvena ustanova u RS nije bila u situaciji da ne može da primi pacijente – rekao je Višković ukazavši na ogroman doprinos medicinskih radnika u borbi protiv virusa korona, kao i na činjenicu da u Covid odjeljenju UKC-a nije bilo zaraženih radnika.

Tvrdi da je Vlada RS u posljednja dva mjeseca uložila više od 100 miliona KM u taj sektor.

Generalni direktor UKC-a Vlado Đajić rekao je da u toj klinici nije nedostajalo respiratora, kreveta za pacijente, medicinske opreme, a da je medicinsko osoblje konstantno bilo na raspolaganju pacijentima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.