open-navfaktor-logo
search
Nevjerovatno, ali istinito
Višković: Da ne bude kako smo mi iz RS samo problem BiH, u vježbi smo spasili bošnjačku porodicu?!
Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković odgovorio ja danas na pitanje reporterke N1 Aleksandre Tolj-Ružić o tome da li je vježba Srbije i Republike Srpske u Zvorniku "Sistem 2021" mogla biti odgođena s obzirom da su taj dan nastupile poplave i u Kijevu. Kako je odgovorio, taj dan su u vježbama spasili "devetočlanu, bošnjačku porodicu", te da je on zbog toga ponosan.
07.11.2021. u 12:31
get url
text

VEZANI TEKST - Sumnja u "prljave ruke" premijera nije prioritet: Višković jedan od 4.100 ili kako se Tužilaštvo smije u lice žrtvama

U nevoljama se valjda spašavaju ljudi, bez obzira ko su, ali eto Višković je iz njemu znanih razloga imao potrebu da naglasi kako je spašavao Bošnjake?! Višković se, inače, sumnjiči za premještanje posmrtnih ostataka žrtava genocida u Srebrenici iz masovnih griobnica, ali za Tužilaštvo Bosne i Hercegovine istraga ovog slučaja nije među prioritetima. Ako je uopće postoji namjra da se ti navodi istraže. 

- Možda nekom smeta što je to bila vježba Srbije i RS, ne znam zašto bi to nekome smetalo - rekao je, između ostalog, Višković.

Mi smo upravo vježbali te stvari i slične i ako hoćete iskreno, dodao je.

- Ponosan sam i kao predsjednik Vlade da tog istog dana su naše jedinice spašavale u Kijevu devetočlanu porodicu kojoj se nije moglo prići osim specijalizovane jedinice sa čamcime koje su pristupile i evakuisale devet članova porodičnog domaćinstva sa djetetom od devet godina. Ponosan sam što se radi o bošnjačkoj porodici, da ne bude da ovi iz RS samo su problem BiH. Ja mislim da mi puno više pomažemo nego što smo problem i tako će biti i u narednom periodu - zaključio je Višković, prenosi N1.

Predsjednik Vlade RS danas se nalazi u posjeti Trnovu i Istočnoj Ilidži gdje obilaze poplavljena područja.

Višković je nakon posjete Trnovu rekao da će se raditi na tome da se pomogne u sanaciji dijela štete u saradnji sa lokalnom zajednicom.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.