open-navfaktor-logo
search
Višednevna prognoza
Visina snijega na Bjelašnici iznad metar, narednih dana u planinskim predjelima nove padavine
Nešto više temperature zraka koje su zabilježene proteklih dana u Bosni i Hercegovini uzrokovale su otapanje snježnog pokrivača, ali snijeg se i dalje zadržao u višim predjelima.
04.02.2022. u 10:42
get url
text

Najviše snježnog pokrivača prema današnjim mjerenjima ima na Bjelašnici 121 centimetar. U Han Pijesku je zabilježeno 48, Čemernu 38, na Sokocu 27, te u Mrkonjić Gradu 11 centimetara. U Sarajevu je izmjereno 9, a Bugojnu, Jajcu i Višegradu po 6 centimetara snijega.

Prvog dana vikenda, u subotu u Bosni i Hercegovini će preovladavati oblačno vrijeme. U nizinama u Bosni se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini rijetko su moguće slabe padavine. Smanjenje oblačnosti u noći na nedjelju. Vjetar slab. U jutarnjim satima jugo koje će promijeniti smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka većinom između - 2 i 4, na jugu zemlje od 5 do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje do 12 stepeni Celzijusa.

Nedjelja će u Bosni i Hercegovini donijeti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima slabija kiša u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab južnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između - 4 i 0, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu zemlje do 14 stepeni Celzijusa.

Prvog radnog dana nove sedmice, u ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine. Prije podne jugo. Sredinom dana vjetar mijenja smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 13 stepeni Celzijusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.