Hrana naravno služi za kuhanje, ali neki od sastojaka koje svakodnevno koristite mogu vam pomoći i izvan vaše kuhinje. Kada se sljedeći put nađete u prodavnici slobodno kupite malo više sljedećih namirnica:

Soda bikarbona

Sodu bikarbonu možemo koristiti u mnogo slučajeva – možemo ugasiti manju vatru, očistiti mrlje s kuhinjskih ormarića ili zidova, pobijediti prhut te, ako je pomiješamo s jagodama, čak i izbijeliti zube (međutim nemojte pretjerivati kako ne bi oštetili zubnu caklinu).

Avokado

Avokado može biti jako koristan kada je u pitanju ljepota – možemo napraviti masku koja će hidratizirati naše lice i spriječiti pojavljivanje bora. Također, možemo napraviti i masku za kosu koja će nahraniti i oživjeti ispucale rubove.

Kokosovo ulje

Kao i avokado, kokosovo ulje možemo koristiti kao masku za kosu koja će nam podariti svilenkasto mekane pramenove. Također, u kombinaciji sa smeđim šećerom možemo napraviti i piling za tijelo.

Limun

Upotreba limuna izvan kuhinje može vam uštedjeti mnogo novca. Za početak, možemo prirodno posvijetliti kosu tako da je prije izlaganja suncu namažemo limunovim sokom. Također, limun može zamijeniti i neka skupa sredstva za čišćenje.

Riža

Legenda kaže da riža može upiti vodu iz elektronskih uređaja. Naprimjer, ako vam je mobitel upao u vodu ostavite ga u vrećici nekuhane riže koja bi kroz 5 sati trebala upiti većinu vode iz vašeg uređaja.

Biber

Znate li da biber može pomoći u zaustavljanju krvarenja? Sljedeći put kad se porežete možete staviti malo mljevenog crnog bibera na ranicu – on bi trebao pomoći pri zaustavljanju krvarenja. Kasnije obavezno isperite ranu mlazom hladne vode.

Krastavci

Krastavci se često koriste u beauty tretmanima – pomažu rashladiti krv i smanjiti otekline. Stoga kada se sljedeći put upustite u borbu s podočnjacima stavite kriške krastavaca na vaše kapke i jednostavno malo odspavajte. Također, krastavce možete koristiti i za brisanje cipela!

Šećer

Popili ste vrlo vruć napitak i opekli jezik? Bez brige, pospite malo šećera na područje koje ste opekli i bol bi trebala gotovo trenutno nestati.

So

So može ublažiti grlobolju, samo je pomiješajte s toplom vodom i malo isperite grlo.