open-navfaktor-logo
search
Odmor i zabava
Više od 700 penzionera iz Centra se prijavilo za jednodnevni izlet u Ajdinoviće
Među penzionerima Centra koji su danas došli u Ajdinoviće prijavile su se i penzionerke Rahima Mešanović i Latifa Pajić koje su pohvalile ovaj projekat kazavši da uživaju u dobrom druženju
05.07.2019. u 20:05
get url
text

Zbog velikog interesovanja penzionera sa područja općine Centar za jednodnevni izlet u Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići u općini Olovo, organizovani odlazak je podijeljen u dvije grupe.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa predsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Karolinom Karačić krenuo u petak, 5. jula 2019. godine sa prvom grupom penzionera, njih nešto više od 350 na ovaj izlet, dok će druga grupa posjetiti Ajdinoviće naredni petak, 12. jula.

Tokom boravka u jednom od najpopularnijih odmarališta u Bosni i Hercegovini građani Centra treće životne dobi su imali priliku uživati u šetnji u prelijepoj prirodi na čistom zraku, baviti se nekim laganim sportskim aktivnostima, dio posjetilaca je uživao u pjesmi i druženju... Osim prevoza do izletišta i nazad, za penzionere Centra su također bili organizovani sokovi i hrana.

Načelnik Ajnadžić je kazao da je ovo samo jedan u nizu projekata koje Općina Centar realizuje kako bi olakšala svakodnevni život penzionerima, a da je izlet organiziran s ciljem da tokom ovih velikih vrućina naši penzioneri uživaju u netaknutoj prirodi jer mnogi od njih su sa najnižim primanjima i nisu u mogućnosti sebi priuštiti ovakav izlet izvan grada.

- Ovo je dodatak na puni paket mjera koje poduzimamo da našim penzionerima bude bolje nego što je sada. Želim napomenuti da puno radimo na projektu hljeb i mlijeko, te na projektima pomoći pri kupovini lijekova i izdvajamo značajna finansijska sredstva za jednokratne novčane pomoći za penzionere. Također radimo na tome da u ovoj godini otvorimo dva nova centra za zdravo starenje, i to u objektu obdaništa Razigrani dani čija je izgradnja u toku, te u Pionirskoj dolini. U znak poštovanja prema najstarijoj našoj populaciji utvrdili smo Dan penzionera općine Centar povodom kojeg održavamo tematsku sjednicu Općinskog vijeća Centar gdje su glavna tema naši građani treće životne dobi, istakao je Ajnadžić.

Svi zainteresovani penzioneri su imali priliku da se prijave u svim mjesnim zajednicama Općine Centar do 25. juna ove godine nakon čega su Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice u saradnji sa Službom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar završile logistički i administrativni dio organizacije jednodnevnog izleta za penzionere.

- Drago nam je da ste danas ovdje i da se ugodno osjećate i provodite svoje vrijeme u ovom divnom ambijentu. Općina Centar će se truditi da u godinama koje su pred nama nastavimo sa ovakvim dobrim projektima za naše drage penzionere, kazala je predsjedavajuća Karačić u svom obraćanju prisutnima.

Među penzionerima Centra koji su danas došli u Ajdinoviće prijavile su se i penzionerke Rahima Mešanović i Latifa Pajić koje su pohvalile ovaj projekat kazavši da najviše uživaju u dobrom druženju te šetnji u prelijepoj prirodi.

- Ovo je treći put kako Općina Centar organizuje ovakve izlete za penzionere, a meni je prvi put i ja sam oduševljena ovakvim potezom. Općina Centar veliku pažnju posvećuje nama penzionerima. Puno nam znače ovakvi izleti, jer mi penzioneri sa minimalnim primanjima ne bismo mogli sebi priuštiti ovakve izlete, kazala je Latifa Pajić.

Današnjem druženju su također u ime Općine Centar prisustvovali i vijećnici Općinskog vijeća Centar, savjetnici općinskog načelnika Mustafa Resić i Osmo Babić, pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić te predstavnici Komisije za statusna pitanja građana treće životne dobi, saopćeno je iz Općine Centar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.