open-navfaktor-logo
search
Ruksaci i za Novu Kasabu
Više od 600 prvačića dobilo ruksake i školski pribor od Općine Novo Sarajevo
U povodu početka nove školske godine, načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo sa saradnicima posjetio je novosarajevske osnovne škole i učenicima prvih razreda podijelio školske ruksake sa potrebnim priborom, a u skladu sa higijensko-epidemiološkim mjerama.
01.09.2020. u 16:19
get url
text
Novo Sarajevo, prvačići
Novo Sarajevo, prvačići

- Općina Novo Sarajevo, iako to nije njena nadležnost, u kontinuitetu više od deset godina dijeli ruksake sa priborom za sve novosarajevske prvačiće. U novoj generaciji je 608 učenika prvog razreda. Općina Novo Sarajevo jedna je od rijetkih u državi koja u posljednjih nekoliko godina nema evidentiran pad upisa učenika u osnovne škole - naglasio je načelnik Koldžo.

Ruksake sa potrebnim priborom prvog dana škole dobili su prvačići Centra "Vladimir Nazor" i šest osnovnih škola: "Hrasno", "Grbavica I", "Grbavica II", "Velešićki heroji", "Kovačići" i "Čengić Vila I". Sutra će općinski načelnik Nedžad Koldžo sa saradnicima posjetiti osnovne škole "Malta" i "Pofalići".

Ovom prilikom, svim navedenim javnim ustanovama uručene su zaštitne maske, rukavice i dezinfekciona sredstva, a u cilju suzbijanja širenja zaraze izazvane koronavirusom, navodi se u saopćenju Općine Novo Sarajevo.

Općina Novo Sarajevo kupila je ruksake i pribor koji će uskoro dobiti i 20 prvačića koja nastavu pohađaju u Edukativnom Centru Nova Kasaba.                                 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.