Srijeda, 28.10.2020.

Omiljeno izletište

Više od 200 studenata učestvovalo u pohodu na Trebević

Ovo je dobar primjer saradnje sa mladima. Ujedno kroz ovaj projekat zajedno promovišemo naša prirodna bogatstva, pogotovo Trebevića kao planinarsku, turističku i rekreacijsku destinaciju, objavio je između ostalog na svom Facebook profilu gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka  

Olimpijska planina Trebević, zajedno sa Žičarom i novim Vidikovcem, čija je izgradnja počinje, našla se u fokusu Studentskih pohoda koji su danas održani na ovom popularnom sarajevskom izletištu.

Današnji događaj, uz podršku Grada Sarajeva, bio je posebno atraktivan za više od 200 studenata koji su učestvovali u pohodu na vrh Trebevića.

- Bezrezervno smo podržali predstavnike organizacije Studentski pohodi čiji je angažman vrijedan pažnje.  Ovo je dobar primjer saradnje sa mladima. Ujedno kroz ovaj projekat zajedno promovišemo naša prirodna bogatstva, pogotovo Trebevića kao planinarsku, turističku i rekreacijsku destinaciju. Ova lijepa priča je još jedna potvrda administraciji Grada Sarajeva da nakon izgradnje Žičare, uspješno nastavi sa realizacijom i drugih važnih i atraktivnih sadržaja kako bi proširili ponudu Trebevića u svim segmentima, a na zadovoljstvo građana, turista i gostiju grada, objavio je na svom Facebook profilu gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

 

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh