open-navfaktor-logo
search
Zbog "izdaje"
Više od 15.000 navijača Juventusa potpisalo peticiju protiv klupske legende
Oko Juventusovog stadiona ima ukupno 50 zvijezda, na kojima su imena onih koji su doprinijeli bogatoj klupskoj historiji
05.10.2019. u 12:42
get url
text

Navijači Juventusa pokrenuli su peticiju, koju je već potpisalo 15.000 ljudi, da se zvijezda na stadionu bivšeg trenera Antonija Contea povuče i preda Claudiju Marchisiju, koji je nedavno objavio da je završio igračku karijeru, prenosi Anadolu Agency (AA).

Zanimljiv je trenutak u kojem su se tifozi Stare dame odlučili za ovakav potez. Naime, u nedjelju je na programu veliki derbi Conteovog sadašnjeg kluba Intera, koji je lider na tabeli Serije A, i Juventusa.

Conte je u svojim najuspješnijim danima predstavljao Juventus prvo kao igrač, a zatim i trener, ali navijači koji su potpisali peticiju njegovu odluku da se pridruži velikom rivalu Interu smatraju "izdajom".

Žele da se Conteova zvijezda na "Šetalištu slavnih" na torinskom stadionu ukloni i preda Marchisiju.

Oko Juventusovog stadiona ima ukupno 50 zvijezda, na kojima su imena onih koji su doprinijeli bogatoj klupskoj historiji. Conte je kao igrač osvojio pet naslova šampiona Italije, a kao trener tri. Uz to je osvojio i niz drugih vrijednih trofeja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.