open-navfaktor-logo
search
Pretresi u tri grada
Više od 100 policajaca na terenu: U velikoj akciji MUP-a USK uhapšeno 13 osoba
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona provode opsežnu akciju u Bihaću, Cazinu i Velikoj Kladuši zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
24.06.2020. u 11:44
get url
text

Više od 100 policajaca, uključujući i Jedinicu za specijalističku podršku pretreslo je 12 lokacija, te je dosad uhapšeno 13 osoba.

- Akcija je planirana duži vremenski period, a prethodila su joj praćenja osumnjičenih lica. Na lokacijama u kojima je izvršen pretres pronađena je određena količina marihuane, veći iznos novca za koji se pretpostavlja da je pribavljen prodajom narkotičkih sredstava, mobilni telefoni i putnička vozila. U akciji je slobode lišeno 13 lica, koja će tokom dana biti predana Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona na dalje postupanje - izjavio je glasnogovornik policije USK Ale Šiljdedić.

Dodao je i kako je ovo još jedan dokaz da Kantonalno ministarstvo unutrašnjih poslova u potpunosti kontrolira sigurnosnu situaciju u ovom dijelu BiH, unatoč značajno povećanom obimu poslova zbog nekontroliranog priliva migranata.

Naglašeno je da se planirane operativne aktivnosti i dalje provode, te da se rezime kompletne akcije može očekivati u toku sutrašnjeg dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.