open-navfaktor-logo
search
Trener Bašakšehira
Višćin "šef" pred duel sa Romom hvalio kapitena Zmajeva
Džeko je ustvari igrač koji posjeduje sve ove karakteristike. Nikada ne možete za jednog igrača poduzeti neke posebne mjere da ga zaustavite, rekao je Okan Buruk
18.09.2019. u 22:26
get url
text

Trener Bašakšehira Okan Buruk je upozorio na napadača Rome i bh. reprezentativca Edina Džeku za kojeg je kazao da je kompletan igrač

Trener Bašakšehira Okan Buruk uoči utakmice u Europskoj ligi protiv Rome u četvrtak, kazao je da želi ostvariti što bolji rezultat iako je italijanska ekipa favorit grupe "J", javlja Anadolu Agency (AA).

- Naš cilj je bio Liga prvaka od koje smo se ipak oprostili i sada igramo u Evropskoj ligi u grupi koja je po mjeri Lige prvaka. Roma i Borussia Monchengladbach imaju timove u rangu Lige prvaka kao i budžet. Grupa je teška, ali želimo dobro otvoriti ovo takmičenje - kazao je Buruk.

Istakao je da Roma lako dolazi do prilika, ali i da često ostavljaju prostor protivničkom timu.

- Na teren ćemo izvesti naš najbolji sastav. Imamo naš sistem igre i to želimo pokazati i na terenu, bez obzira na protivnika. Bitno je da ne gubimo lopte. Ako ova utakmica dobro prođe imat ćemo bolje šanse u nastavku takmičenja. Roma i Monchengladbach su možda favoriti na papiru, ali nogomet se igra na terenu - rekao je trener turske ekipe.

Posebno je upozorio na napadača Rome i bh. reprezentativca Edina Džeku za kojeg je kazao da je kompletan igrač.

- Neki napadači su brzi, neki dobri u skoku, neki u kaznenom prostoru, neki dobro trče. Džeko je ustvari igrač koji posjeduje sve ove karakteristike. Nikada ne možete za jednog igrača poduzeti neke posebne mjere da ga zaustavite. Igrat ćemo protiv vrlo kvalitetnog tima, ali ćemo pokušati igrati naš stil odbrane. Džeko je igrač kojeg je teško zaustaviti. Ali i mi u ekipi imamo Edina Višću, njegovog saigrača iz reprezentacije BiH. I on je za nas vrlo važan igrač. I njega je teško zaustaviti. I njega će Roma pokušati da zaustavi - kazao je Buruk.

Kapiten Bašakšehira Mahmut Tekdemir je istakao da je Roma sigurno favorit grupe "J" u kojoj još igraju austrijski AC Wolfsberger i Monchengladbach.

- Radi se o vrlo iskusnoj ekipi. Igrat ćemo protiv tima koji ima mlade igrače i koji preferira napadački stil igre. Neće biti nimalo lako, ali i mi već pet godina igramo u europskim takmičenjima. Stekli smo određeno iskustvo. Bitno je da ne pravimo greške. Želimo se sretni vratiti iz Rima - rekao je Tekdemir.

Utakmica između Rome i Bašakšehira igra se od 21:00 sati na Olimpicu u Rimu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.