open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Višćin Bašakšehir pregažen u Danskoj, Kopenhagen ide na megdan Manchester Unitedu
Poslije pet mjeseci pauze uvjetovane pandemijom koronavirusa nastavljeno je takmičenje u Evropskoj ligi.
05.08.2020. u 20:50
get url
text

Kopenhagen je izborio četvrtfinale nakon što je u revanšu nadigrao Bašakšehir i slavio sa 3:0. Danski predstavnik je nadoknadio poraz od 1:0 iz prvog meča i ako se ne desi neko čudo u četvrtfinalu će odmjeriti snage sa Manchester Unitedom.

Novi prvak Turskoj je pred praznim Telia Parkenom djelovao neprepoznatljivo. Vjerovatno je Višću i saigrače poremetio gol Winda iz 4. minute. Isti igrač je sa bijele tačke u 52. minuti uduplao prednost Danaca, a na 3:0 je povisio Falk u 62. minuti.

Edin Višća igrao je cijeli meč. Sezonu u Evropskoj ligi okončao je sa šest golova.

Kopenhagen će protivnika u četvrtfinalu saznati nakon što večeras revanš odigraju Manchester United i LASK. Engleski predstavnik je u prvom meču slavio rezultatom 5:0.

Plasman u četvrtfinale izborio je i Shakhtar koji je u revanšu odigrao rezulatom 3:0 razbio Wolfsburg. Ukrajinci idu među osam najboljih zahvaljujući sa ukupnih 5:1, s obzirom na to da su u prvom meču u Njemačkoj slavili 2:1.

Večeras još igraju Inter i Getafe. Domaćin susreta je Veltins Arena u Gelsenkirchenu. Na njemačkom tlu sutra je na rasporedu i meč osmine finala između Seville i Rome.

Podsjetimo da će se od četvrtfinala, sve utakmice Evropske lige igrati u Njemačkoj, domaćini će biti Köln, Düsseldorf, Gelsenkirchen i Duisburg, a finalni je dvoboj u Kölnu. Četvrtfinalni su okršaji na rasporedu 10. i 11. augusta, polufinalni 16. i 17. augusta, dok je finale 21. augusta, u svakom se spomenutom dijelu takmičenja igra po jedna utakmica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.