open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Višća "preskočio" Džeku, Romina tragedija u Njemačkoj, United bez milosti za Partizan
Roma je tragično izgubila na gostovanju kod Borussije Monchengladbach rezultatom 2:1
07.11.2019. u 22:56
get url
text

Bh. reprezentativi Edin Džeko i Edin Višća nastavljaju borbu za plasman u šesnaestinu finala Evropske lige, odnosno "evropsko proljeće".

Od večeras je lider grupe J ekipa Bašakšehira, koja je kao gost pobijedila austrijski Wolsberger sa 3:0.

Za turskog predstavnika vodeći gol postigao je Edin Višća iz penala u 73. minuti, a u 84. je bh. reprezentativac asistirao je Crivelliju za drugi pogodak na meču. Crivelli je bio precizan i u 87. minuti za konačnih 3:0.

Roma je tragično poražena na gostovanju kod Borussije Monchengladbach rezultatom 2:1. Za prva dva gola na meču pobrinuo se Fazio. Defanzivac Rome je postigao autogol u 35. minuti, a u 64. minuti donio je izjednačenje Romi. Mreže su mirovale do pete minute sudijskog vremena, a onda Thuram donosi njemačkom timu tri važna boda i drugo mjesto na tabeli.

Edin Džeko odigrao je cijeli susret.

Bašakšehir nakon četiri kola ima sedam bodova i lider je na tabeli, M'Gladbach i Roma imaju po pet, a Wolfsberger četiri boda.

Od ostalih mečeva vrijedi izdvojiti trijumf Manchester Uniteda protiv Partizana na Old Traffordu rezultatom 3:0. Mrežu srbijanskog predstavnika pogađali su Greenwood (22'), Martial (33') i Rashford (49').

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.