open-navfaktor-logo
search
Infografika
Višća predvodi Bašakšehir u novom duelu protiv Manchestera
Nakon nedavne briljantne partije u kojoj je asistencijom i golom bio vođa pobjede Bašakšehira nad Manchester Unitedom u Istanbulu, bosanskohercegovački reprezentativac Edin Višća sutra će tim aktuelnog prvaka Turske predvoditi u novom duelu protiv Crvenih vragova na Old Traffordu.
23.11.2020. u 14:56
get url
text

U četvrtom kolu UEFA-ine Lige prvaka Medipol Bašakšehir sutra u Grupi H gostuje kod Manchester Uniteda i to je ukupno 34. meč turskog kluba na evropskoj sceni.

Kao svojevrsno čudo turskog fudbala, Bašakšehir je za kratko vrijeme postao respektabilan klub i na evropskoj sceni na kojoj je slavio devet pobjeda, odigrao osam remija i pretrpio 16 poraza i to sve uz gol razliku od 34 postignutih i 50 primljenih golova.

Nakon poraza od PSG-a na domaćem terenu i od Leipziga, rezultatima 0:2, Bašakšehir je u prošlom kolu na stadionu Fatih Terim savladao favoriziranog Manchester Uniteda sa 2:1.

Novi meč protiv Manchestera i to na Old Traffordu je nova fudbalska poslastica za tim kojeg sa klupe predvodi turski stručnjak Okan Buruk kojem je to 16. evropski meč na klupi Bašakšehira.

Ponajbolji fudbaler Bašakšehira je Edin Višća koji je sa 14 golova i najbolji strijelac te ekipe u evropskim takmičenjima.

Enzo Crivelli, Eljero Elia i Emre Belezoglu dijele drugo mjesto sa postignuta po tri gola, što dodatno govori o ulozi i renomeu brzonogog Višće u Bašakšehiru.

Anadolija

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.