open-navfaktor-logo
search
Dva gola Zmaja
Višća ispisao historiju Bašakšehira, bomba sa kreča za plasman među 16 najboljih
Fudbaleri Bašakšehira plasirali  su se u osminu finala drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja nakon što su u revanšu poslije produžetaka savladali lisabonski Sporting sa 4:1
27.02.2020. u 21:28
get url
text

Nakon što su u prvom susretu šesnaestine finala Evropske lige fudbaleri Bašakšehira poraženi s 3:1 u gostima kod lisabonskog Sportinga, turski viceprvak večeras je za poluvrijeme uspio postići dva gola i tako nadoknaditi zaostatak, ali i osigurao sebi prolazak u naredni krug pod uvjetom da ovakav rezultat ostane do kraja utakmice.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Višća, koji je večeras nosio kapitensku traku istanbulskog tima, je u 31. minuti odlično izveo korner, a poslije gužve u kaznenom prostoru Martin Škrtel je pogodio za 1:0.

Za rezultat koji klub bh. reprezentativca vodi u osminu finala pobrinuo se srbijanski internacionalac Danijel Aleksić lijedim golom u posljednjoj minuti prvog poluvremena.

Ipak, Vietto je srušio snove istanbulskim Sovama o plasmanu u osminu finala nakon što je u 68. minuti smanjio na 2:1.

Rezultat se nije mijenjao sve do druge minute sudijske nadokande kada je Edin Višća sjajnim golom istanbulskom timu donio produžetke i vratio nadu u plasman u naredni krug takmičenja.

Zmaj se nije zaustavio na tome. Naime u finišu drugog produžetka, dvije minute prije kraja, Višća je bio siguran s bijele tačke i tako postavio konačnih 4:1 za historijski rezultat popularnih Sova.

Golove s utakmice Bašakšehir - Sporting pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.