open-navfaktor-logo
search
Super liga
Višća i Bajić pokrenuli preokret, Bašakšehir ostao u utrci za titulu
Klub naših Zmajeva sada je ponovo bodovno izjednačen sa Galatasarayem, a upravo u narednom kolu dva tima igraju međusobno
12.05.2019. u 20:01
get url
text

Seriju od četiri utakmice bez pobjede fudbaleri Bašakšehira prekinuli su u 32. kolu turske Super lige u kojem su s 2:1 savladali četrnaestoplasirani Ankaragucu. Teže nego očekivano, ekipa za koju nastupaju bh. reprezentativci Edin Višća i Riad Bajić, stigla je do 19. ovosezonske pobjede.

Poslije prvih 45 minuta gosti su imali gol prednosti, nakon što je Australac Tyler Boyd u 17. minuti matirao Merta Gunoka.

Klub dvojice Zmajeva u nastavku je uspio kreirati preokret, a pokrenula su ga upravo dvojica bh. fudbalera. Odličnu akciju poslije dodavanja Višće u izjednačenje je petom pretvorio Bajić. Bio je to njegov peti ovosezonski gol, a Višćina čak 14. asistencija.

Totalni preokret tima iz Istanbula kreirao je Robinho. Samo dvije minute nakon što je ušao na teren pogodio je za konačnih 2:1, a Brazilčev pogodak donio je važne bodove Bašakšehiru u borbi za titulu prvaka.

Bašakšehit je sada ponovo bodovno izjednačen s Galatasarayem, a upravo u narednom kolu dva tima igraju međusobno. Domaćin gradskom derbiju koji bi mogao odlučiti prvaka Turske je Galata.

Težak poraz danas je doživio i Erzurumspor. Tim našeg Ibrahima Šehića, koji se bori za opstanak, poražen je s 3:1 u gostima kod Yeni Malatyaspora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.