VEZANI TEKST - Jusuf Nurkić o Konakoviću: Dinokio moj, upalio si se kao kutnjak

Tokom proslavljanja pobjede, najbolji košarkaš naše reprezentacije Jusuf Nurkić svjesno ili nesvjesno izbjegao je da se pozdravi sa Nerminom Muzurom i Elmedinom Konakovićem, kao i sa Denisom Zvizdićem, koji ga je potapšao po ramenu u prolasku.  

Srdačan zagrljaj Nurkić je pružio ministru sporta Kantona Sarajevo Samiru Avdiću, bivšem kapitenu košarkaške reprezentacije BiH, potom je "zaobišao" NiP-ovu reprezentaciju i srdačno se pozdravio sa bivšem košarkašem i trenerom Seadom Bukvom.

Inače, Jusuf Nurkić je prije dvije gotine na BHRT-u spomenuo Konakovića, nakon čega je počela prepirka između njih dvojice na društvenim mrežama.

VEZANI TEKST - Nurkić Konakoviću odgovorio stihovima: Dino il' Dinokio, više nije važno...

 - U tuzlanskoj Slobodi su mi kazali da nisam dovoljno talentovan, Žarko Vujović je rekao da se posvetim školi i knjigama i to bi bilo bolje. On je tada vodio taj klub. Onda sam pokašao u Sarajevu, tadašnji predsjednik kluba Bosna je bio Dino Konaković, i on je na neki način rekao da imaju bolji od mene i da nisam za to - rekao je tada Nurkić, a onda su se Konakovićevi odgovori i Nurkićevi nimalo pohvalni komentari o Konakoviću nastavili danima kasnije. 

Video je u kratkom roku postao viralan na društvenim mrežama.