open-navfaktor-logo
search
Predstavljen trener
Vinko Marinović: Kada ste trener Sarajeva, uvijek je borba za vrh
Bordo tim će 9. i 10. januara odraditi ljekarske preglede, a pripreme za drugi dio sezone počet će 11. januara
31.12.2019. u 11:15
get url
text

Vinko Marinović, bivši selektor mlade fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, jučer je zvanično imenovan za novog šefa stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, a već danas otkrio je planove za proljetni dio sezone.

Bordo tim će 9. i 10. januara odraditi ljekarske preglede, a pripreme za drugi dio sezone počet će 11. januara. U glavnom gradu naše zemlje trenirat će sedmicu, nakon čega će uslijediti put u Ljubuški.

- Ni moja odluka nije bila lagana. Nakon određenog perioda u mladoj reprezentaciji odlučio sam se vratiti klupskom fudbalu. Mislim da u budućem vremenu mogu kvalitetno raditi sa mladim igračima - kazao je Marinović u prvom obraćanju, dodavši šta je od njega Sarajeva tražilo tokom pregovora:

-  Kada ste trener Sarajeva, uvijek je borba za vrh. Sarajevo ima kvalitetnu akademiju, pa je i razvoj mladih igrača jedan od ciljeva u tom periodu. 

Govorio je i o igračkom kadru. 

- Sve je došlo veoma brzo. Gledao sam sve utakmice naših klubova, zbog mladih igrača u reprezentaciji. Sarajevo je osvojilo duplu krunu, jesenji su prvaci, radi se o kvalitetnim igračima. Moram sagledati situaciju i vidjeti treba li nam pojačanja i na kojim pozicijama. U zimskom prijelaznom roku je teško naći kvalitetnog fudbalera - kazao je Marinović, dodavši:

- Sarajevo mora igrati kvalitetno i radit ćemo na tome da poboljšamo igru. Sarajevo mora igrati napadački, kao i do sada. Učinit ću da budemo još bolji. Mane? Sve koje postoje radit ćemo na terenu i pokušati ih eliminisati. Ne bih sada o tome, nadam se da ćemo dodatno podići ljestvicu. 

{$galerijaFotografija}

Na pitanje da li su Željezničar i Borac glavni konkurenti za titulu odgovorio je: 

- Naša liga je izjednačena. Teško je prognozirati. Po meni najneizvjesnija liga. Sarajevo ima bod prednosti, ali svi su u igri i Tuzla City i Zrinjski koji ima pet bodova zaostatka. Moje je da radim, a navijači će ocijeniti da li je to dovoljno ili nije. 

Marinović je na klupi Sarajeva naslijedio Husrefa Musemića, koji je 2. decembra dobio otkaz i to dva dana nakon drugog poraza u sezoni protiv gradskog rivala Željezničara.

Emir Hadžić, koordinator sportskog segmenta kluba, objasnio je kako su tekli pregovori, kazavši kako Marinović nije bio jedini kandidat za Musemićevog nasljednika. 

Objasnio je i kakva je situacija sa igračima kojima na ljeto istječu ugovori. 

- Bit će produženja ugovora, a za one koji ne budu željeli produžiti ugovor, tražit ćemo nove igrače - kazao je Hadžić.

Predstavljanje trenera FK Sarajevo 31.12. 2019.
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.