open-navfaktor-logo
search
O otkazanoj posjeti
Vilić: Nismo primali niti jednu informaciju koja bi ukazivala da je ugrožena sigurnost Milanovića
Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, trebao je danas posjetiti Travnik i Novu Bilu, ali put je otkazao, kako je saopćeno iz njegovog kabineta, iz sigurnosnih razloga.
19.12.2021. u 11:53
get url
text

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, agencije koja brine o sigurnosti stranih delegacija, rečeno je da nisu imali nikakvih saznanja o sigurnosnoj prijetnji za predsjednika Hrvatske.

- Proteklih dana, sve do jutros, radili smo sa kolegama iz MUP-a SBK i kolegama iz Hrvatske na obezbjeđenju dolaska i boravka predsjednika Hrvatske, Zorana Milanovića u BiH i nismo tokom vremena priprema primili niti jednu informaciju koja bi ukazivala na sigurnosnu ugroženost predsjednika Hrvatske tokom boravka u BiH. Naše službe nisu imale informaciju o ugroženoj sigurnosti Zorana Milanovića tokom boravka u BiH - kazao je za BHRT Mirsad Vilić, direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Milanović je trebao prisustvovati obilježavanju 28. godišnjice humanitarnog konvoja "Bijeli put na Novu Bilu i Bosnu Srebrenu".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.