open-navfaktor-logo
search
Završen uviđaj
Vikendica načelnika PU Bosanska Gradiška namjerno zapaljena, istražuje se paljevina radnje penzionisanog policajca
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka saopćilo je danas da je dežurni tužilac obavio uviđaj u mjestu Cerovljani u Bosanskoj Gradišci gdje je jučer oko 23.30 sati došlo do požara na vikendici u izgradnji vlasništvo načelnika PU Bosanska Gradiška Bojana Škorića.
24.05.2022. u 13:14
get url
text
Bojan Škorić

Uviđajem kojem je prisustvovao i vještak, utvrđeno je da je požar podmetnut.

- Požar su lokalizovali vatrogasci. Dežurni tužilac je obavio uviđaj zajedno s ovlaštenim službenim licima PU Bosanska Gradiška i vještakom za protivpožarnu zaštitu КTC –a, MUP-a RS. Vještak se izjasnio da je požar podmetnut djelovanjem otvorenog plamena ili užarenog predmeta na gorivu materiju - saopćeno je iz Tužilaštva.

Dodali su da će, nakon prikupljanja svih relevantnih dokaznih materijala i tragova s lica mjesta, stručno lice analizirati i nakon toga dostaviti Tužilaštvu pismeni nalaz i mišljenje.

U Bosanskoj Gradišci je gorio i poslovni prostor u kojem je butik nedavno penzionisanog policajca iz ovog grada.

Nezvanično, požari se dovode vezu s borbom protiv šverca droge i akcijama koje su u posljednje vrijeme realizirane, a kojima su razbijene organizirane kriminalne grupe.

Iz MUP-a RS-a su potvrdili da su u posljednja 24 sata u Bosanskoj Gradišci evidentirana dva slučaja krivičnog djela paljevina u kojoj je imovina napada u vlasništvu policajca i jednog penzionisanog policijskog službenika.

Pojasnili su do sada utvrđene okolnosti pod kojima je izazvan požar na vikendici u izgradnji u Cerovljanima, vlasništvo načelnika PU Bosanska Gradiška, a što se tiče drugog slučaja, pojasnili da je policiji tokom noći, oko tri sata, prijavljeno da je došlo do požara na objektu koji se nalazi na obali rijeke Save, u trgovačkoj radnji koja je u vlasništvu penzionisanog policajca Z. P.

- MUP RS-a angažovao je sve svoje kapacitete na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela. Planirani napad na načelnika Policijske uprave Bosanska Gradiška i penzionisanog policajca je napad na MUP u cjelini od strane kriminalnih grupa koje su bile na udaru rada policijskih službenika u proteklom periodu zbog organizovanog kriminala - prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških krivičnih djela – saopćeno je iz MUP-a RS-a.

U istragu su uključeni pripadnici Specijalne anitetrorističke jedinice i Žandarmerije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.