open-navfaktor-logo
search
Uputili saopćenje
Vijećnici zvanično napustili stranku: SBB za samo pet dana u Tuzli ostao bez 600 članova
Vijećnici u Gradskom vijeću Tuzla Sabiha Mujkanović Mujačić, Lejla Osmančević i Omer Delalić istupili su iz Saveza za bolju budućnost (SBB) Bosne i Hercegovine i formirali Klub samostalnih vijećnika. Kantonalni zastupnik Nedžad Hamzić svoj mandat nastavlja kao samostalni zastupnik u Skupštini TK budući da je isključen iz SBB-a, saopćili su danas sada već bivši članovi SBB-a.
16.03.2022. u 13:25
get url
text
Ispisnice iz SBB-a u Tuzli
Ispisnice iz SBB-a u Tuzli

O tome da je SBB ostao bez vijećnika i zastupnika u Tuzli i Tuzlanskom kantonu Faktor je već pisao i najavio ovakav razvoj događaja.

VEZANI TEKST - Nakon isključenja kantonalnih zastupnika u TK, SBB ostaje i bez vijećnika u Gradskom vijeću Tuzle

- Zanimljivo je da se to isključenje (Hamzića op.a.) desilo u vrijeme još jedne smjene vlasti u najmnogoljudnijem kantonu koju Hamzić nije podržao, budući da mu je iz centrale SBB-a ostavljena mogućnost donošenja samostalne odluke. Vijećnicima u Gradskom vijeću Tuzla interesi Tuzlaka su na prvom mjestu. Svojim izlaskom iz SBB BiH želimo pokazati našim biračima da su glave kojima razmišljamo u Tuzli. Tu će i ostati, za razliku od pojedinaca koji su, zarad nekoliko položaja u nacionalnim kompanijama, spremni "prodati" svoj grad - naveli su bivši SBB-ovci.

Oni ističu da je "zbog neslaganja sa politikom SBB-a i odnosa stranke prema članovima koji su uložili više od decenije svog rada u rast i razvoj jedne političke ideje za samo pet dana, SBB napustilo preko 600 aktivnih članova".

- Ovaj podatak potvrđuje jedinstvo članova okupljenih u gradskoj organizaciji na čijem je čelu bio Nedžad Hamzić - zaključili su u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.