open-navfaktor-logo
search
Vanredna sjednica
Vijećnici nakon smjene Pušine zajedno iftarili u Općini Stari Grad
Pušina je svoju ostavku ponudio nakon što je 20 vijećnika potpisalo zahtjev za njegovu smjenu
11.05.2019. u 20:36
get url
text

Na mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad, kojeg je do danas obnašao Jusuf Pušina, glasovima vijećnika izabran je Samir Muhić.  Muhić je član NBL stranke koju predvodi općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić, ratni komandant, nosilac "Zlatnog ljiljana" i ratni vojni invalid. Za dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća izabran je Vedran Dodik iz Saveza za Stari Grad. 

Podsjećamo, Pušina je, sada već bivši član Hadžibajrićeve stranke, svoju ostavku ponudio nakon što je 20 vijećnika potpisalo zahtjev za njegovu smjenu. Zahtjev su između ostalog, potpisali Denis Stojnić, Dado Stojnić, Vedran Dodik, Alma Jašarević, Ekrem Kaljanac, Jasmin Skorupan, Adnan Talić, Samir Muhić, Avdo Hodžić, Amar Trbović, Miladin Almedin i Nermin Iković.

U razgovoru za Faktor kazao je da su njegovu smjenu željeli oni koji nisu htjeli da se radi po zakonu, te da on nije želio da učestvuje u donošenju nezakonitih odluka. Pušina je također rekao da su mnogi vijećnici koji su bili za njegovu smjenu ucijenjeni, te da su im za to ponuđene određene beneficije. 

Nakon održane vanredne sjednice vijećnici su sa načelnikom Ibrahimom Hadžibajrićem organizovali zajednički iftar u Općini Stari Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.