open-navfaktor-logo
search
Potpisala pristupnicu
Vijećnica Naroda i pravde iz Novog Sarajeva prešla u NES, člansku karticu joj uručio Hadžibajrić
Dosadašnja vijećnica Naroda i pravde u Novom Sarajevu Dženana Hadžimahmutović pristupila je Narodnom evropskom savezu.
05.01.2022. u 14:07
get url
text

Nakon što je potpisala pristupnicu, vijećnici Hadžimahmutović člansku kartu Narodnog evropskog saveza danas su u centrali NES-a uručili zamjenik predsjednika stranke Ibrahim Hadžibajrić, koordinator Regije 6 - Sarajevo Haris Selmanović i predsjednik Općinskog odbora NES-a Novo Sarajevo Nedim Salihagić, naveli su na svom zvaničnom Facebook profilu

- Sada već bivša vijećnica Naroda i Pravde (NiP) istakla je da joj je velika čast što je postala dio porodice NES-a, koja je svakim danom sve brojnija. Kako je kazala, u NES-u je prepoznala političku organizaciju u kojoj će konačno moći nesmetano provoditi svoje političke ciljeve i to isključivo za dobrobit građana i lokalne zajednice – navode iz NES-a.

Hadžibajrić je izrazio zadovoljstvo što je Klub NES-a u Općinskom vijeću Novo Sarajevo bogatiji za još jednog vijećnika, čime su dodatno ojačane snage ove stranke.

Sve ovo, kako je rekao, potvrđuje da je NES svakim danom sve jači te da narod prepoznaje iskreno i društveno korisno političko djelovanje.

Selmanović je poručio da nezaustavljivo jačanje NES-a pokazuje da je narod željan drugačije politike u kojoj će data riječ i ispunjavanje obećanja biti jedino mjerilo djelovanja izabranih političkih predstavnika, što su osnovna načela političkog djelovanja NES-a. Najavio je da će uskoro biti i novih pojačanja u timu NES-a.

Salihagić je istakao da će provjeren i iskusan kadar poput Hadžimahmutović doprinijeti jačanju Narodnog evropskog saveza u Novom Sarajevu i prenijeti svoje višegodišnje životno i političko iskustvo mlađim snagama.

On je dodao da su vrata NES-a otvorena za sve, ali da je politika ove stranke da prednost imaju uspješni ljudi koji su se dokazali i u drugim segmentima života, ne samo politici.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.