VEZANI TEKST - OV Centar: Izvršen izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva 

Vijećnica Maida Gabela tvrdi da je bilo neregularnosti, zbog čega traži od Centralne izborne komisije BiH da se ovi izbori ponove.

- Budući da sam bila u Komisiji za utvrđivanje rezultata glasanja mogu istaći da sam uočila određene neregularnosti. Iako je bilo najavljeno da će detaljno biti pojašnjen način glasanja unaprijed to se nije desilo. I budući da smo izgled glasačkog listića vidjeli prvi put prilikom glasanja desilo se da su dva vijećnika neispravno glasali oznacavajući kandidata umjesto listu - ističe Gabela.

Dodaje i da službenica iz općinske administracije nije uvažila izneseno misljenje vijećnika Sulejmana Haljevca da su se u prošlom sazivu brojali i glasovi koji su bili dati samo kandidatima.

- Službenica je svojim postupkom obeshrabrila ostale članove komisije da dalje raspravljaju o ovom propustu i neprimjereno utjecala na rad komisije. Sve ovo upucuje na lošu pripremljenost izbora a možda i na nesto više... Nije uredu da se na ovaj način utječe na ishod izbora za Gradsko vijeće i da se nije dala prilika vijećnicima da ukažu na ove probleme - navodi Gabela.

Ističe da će podržati eventualne zahtjeve za ponavljanje ovih izbora kako bi se ispoštovala volja birača.

- Apelujem i na CIK da razmotri i naloži ponavljanje izbora zbog navedenih razloga koji su bitno utjecali na ishod glasanja - navela je Gabela na svom Facebook profilu.

Maida Gabela djeluje kao samostalna vijećnica, nakon što je zvanično istupila iz Platforme za progres.