open-navfaktor-logo
search
Odlučan zahtjev
Vijeće roditelja poziva političare da spriječe ugrožavanje sigurnosti
Ljudske nakaze i monstrumi čine najokrutnija zvjerstva pod našim prozorima, na ulicama kojima mlađu djecu vodimo u školu, a starija idu sama, a na tim istim se ulicama trebaju igrati, družiti i zabavljati, reakcija je Vijeća roditelja
26.10.2018. u 19:19
get url
text

Vijeće roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo pozvalo je danas Ministarstvo sigurnosti BiH, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da urgentno poduzmu mjere iz njihovih nadležnosti za sprječavanje svih oblika ugrožavanja sigurnosti građana.

- Izražavamo svoju duboku žalost zbog pogibije dva policajca na dužnosti. Porodicama ubijenih izražavamo najiskrenije saučešće kao i njihovim radnim kolegama i prijateljima. Ovo što se jutros dogodilo u Sarajevu, glavnom gradu naše države, duboko je potreslo svakog čovjeka, a nas roditelje posebno zabrinulo - navodi Vijeće roditelja u saopćenju.

Kako nadalje navode, ljudske nakaze i monstrumi čine najokrutnija zvjerstva pod našim prozorima, na ulicama kojima mlađu djecu vodimo u školu, a starija idu sama, a na tim istim se ulicama trebaju igrati, družiti i zabavljati".

- Molimo, apeliramo, tražimo, a i zahtijevamo od svih institucija i odgovornih u društvu, a prije svega policijsko-pravosudnih organa, da svoj posao rade profesionalno i pošteno, te poduzmu sve neophodne i hitne aktivnosti iz svojih nadležnosti u svrhu sigurnosti svih građana. Od političara tražimo da napokon u središte svojih rasprava stave potrebe građana, prije svega sigurnost djece i njihovo obrazovanje. Tražimo u ime budućnosti naše djece, a onda i budućnosti cijele BiH, od političara svih stranaka i razina vlasti, da se prestanu baviti sami sobom i napokon počnu raditi za opće dobro svih - navodi se.

Istovremeno, Vijeće roditelja poziva Ministarstvo sigurnosti BiH, Federalno  ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da odmah poduzmu mjere iz njihovih nadležnosti  za sprječavanje svih oblika ugrožavanja sigurnosti građana, s naglaskom na auto-mafiju...

- Potrebno je, prije svega, ukloniti s ulica osobe koje su prijetnja sigurnosti građana, a onda i usvojiti nove zakone koji će puno efikasnije raditi na prevenciji, ali i kažnjavaju počinilaca kriminalnih djela - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.