open-navfaktor-logo
search
Zakazana sjednica
Vijeće ministara danas o privremenom finansiranju i gradnji Bloka 7 u TE Tuzla?
Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autocesta/brza cesta Sarajevo - Beograd - Sarajevo
23.07.2019. u 08:08
get url
text

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo da razmatra Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period juli-septembar 2019. godine.

Na sjednici bi trebali biti razmatrani i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o polaganju pravosudnog ispita u BiH.

Na dnevnom redu bi trebalo da se nađe i Prijedlog odluke o utvrđivanju datuma početka rada Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH kao i Prijedlog odluke o prestanku rada Jedinice za implementaciju Projekta izgradnje Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH.

Predviđeno je i razmatranje Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o saradnji na realizaciji Projekta autocesta/brza cesta Sarajevo - Beograd - Sarajevo kao i Informacije o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu "Izgradnja autoceste/brze ceste Sarajevo - Beograd - Sarajevo".

Trebao bi biti razmatran i Prijedlog pisma podrške za Projekt izgradnje Bloka 7 u Termoelektrani Tuzla.

Ministri bi trebali razmatrati i Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata te Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za maj 2019. godine, kao i Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice.

Predviđeno je i razmatranje Prijedloga revidirane državne strategije za rad na predmetima ratnih zločina, kao i Prijedloga akcionog plana za izvršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava u predmetima "Zornić protiv BiH", "Sejdić i Finci protiv BiH" i "Pilav protiv BiH".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.