VEZANI TEKST - Hrvatski ministar zdravstva: Postoje određene indicije šta bi moglo biti uzrok trovanja građana

- Prethodno je Vijeće ministara BiH usmeno upoznato kako je Agencija za sigurnost hrane BiH zatražila od nadležnih inspekcijskih organa pojačan inspekcijski nadzor u ovoj oblasti - saopćeno je nakon sjednice Vijeća ministara BiH.

Na ovoj sjednici je utvrđen i prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključenja sporazuma sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata o uzajamnom priznavanju i zamjeni vozačkih dozvola.

- Na ovaj način građanima Bosne i Hercegovine koji zakonito borave na teritoriji Ujedinjenih Arapskih Emirata bit će omogućena zamjena vozačke dozvole bez polaganja vozačkog ispita, kao i građanima UAE koji zakonito borave u BiH. Radi se vozačkim dozvolama koje su svrstane u B kategoriju u BiH i laku kategoriju u UAE. Prijedlog osnova za zaključivanje ovog sporazuma bit će dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za bh. potpisnika je predložen ministar komunikacija i prometa - navedeno je iz Vijeća ministara BiH.

Inače, sjednica Vijeća ministara BiH danas je prekinuta i bit će nastavljena u ponedjeljak, 20. novembra, kada je planirana i nova.