open-navfaktor-logo
search
Sjednica
Vijeće ministara BiH sutra o aktivnostima na projektu autoputa od Sarajeva do Beograda
Na dnevnom redu sjednice je i informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosnu i Hercegovinu, koju je pripremilo Ministarstvo sigurnosti BiH
09.06.2019. u 14:55
get url
text

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine na sjednici koja je zakazana za ponedjeljak u Sarajevu trebalo bi da razmatra informaciju o aktivnostima koje se poduzimaju na Projektu „Izgradnja autoceste/brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo“.

Na dnevnom redu sjednice je i informacija o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini u vezi s povećanim prilivom migranata u Bosnu i Hercegovinu, koju je pripremilo Ministarstvo sigurnosti BiH.

Pred ministrima bi se trebao naći i izvještaj o aktivnostima na realizaciji Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko rijeke Save kod Svilaja i priključnih graničnih dionica autoceste na Koridoru 5c za 2018. godinu, koji je predložilo Ministarstvo prometa i komunikacija BiH.

Vijeće ministara će, kako je najavljeno u predloženom dnevnom redu, razmatrati i prijedlog odluke o utvrđivanju visine osnovice za obračun plaća u diplomatsko-konzularnim predstavništvima Bosne i Hercegovine 2019. godine, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova BiH, te nacrt zakona o zvaničnom vremenu u BiH, koji je u proceduru uputio Institut za mjeriteljstvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.