Višemilionski dugovi: Policija upala u prostorije NK Čelik

objavljeno: 18.10.2016. u 16:21

Službene prostorije NK Čelik danas su „posjetili“ policijski službenici Federalne uprave policije.

Ovu informaciju za Faktor.ba potvrdio je i Adnan Nuhagić, v.d. direktora kluba sa Bilinog polja.

S obzirom na izuzetno loše poslovanje, blokirane račune i višemilionska dugovanja zeničkog premijerligaša, dolazak Federalne uprave policije je očekivana i u prethodnom periodu jer se u javnosti mnogo govorilo o sumnjivim transferima i nepravilnom poslovanju na Bilinom polju.

- Po nalogu Tužilaštva pripadnici Federalne uprave policije danas su boravili u klubu tražeći od nas uvid u detaljnu dokumentaciju kluba o transferima i poslovanju. Klubu je naređeno da u narednom periodu dostavi potrebnu dokumentaciju o poslovanju što ćemo i uraditi. Obimna je dokumentacija pa će za to trebati vremena. Nemam ništa protiv toga da se zakon sprovodi i ono što je u mojim ovlastima ja ću uraditi - kazao je Nuhagić.

Podsjećamo, Čelik je pred vratima ispadanja u niži rang takmičenja, a situacija na Bilinom polju je krajnje alarmantna i zabrinjavajuća.

Ono što također vrijedi naglasiti jeste i činjenica da na tribinama zeničkog stadiona posljednje dvije godine publike gotovo da nema, a široj javnosti poznato je kako je baš ovaj stadion slovio za jedan od najposjećenijih u Bosni i Hercegovini.

(B. Mahmić/Faktor.ba/Foto: Arhiv)