open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Vidović presudio Čeliku: Četvrta ovosezonska pobjeda Slobode
Jedini gol na utakmici postigao je Antonio Vidović sa bijele tačke
14.09.2018. u 18:35
get url
text

Tuzlanska Sloboda je u prvoj utakmici devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na Tušnju savladala Čelik sa 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je Antonio Vidović sa bijele tačke. Napadaču Tuzlaka je ovo treći gol u sezoni, a zanimljivo, direktno je svojoj ekipi u ovoj sezoni donio devet bodova.

Čelik je prekinuo niz od pet utakmica bez poraza.

Treneri Nalić i Ornek imali su problema prilikom sastavljanja ekipa. Domaći nisu mogli računati na Ćivića, Hadžanovića i Smajića, dok u grad soli nisu doputovali Bevab, Šišić i Salčinović.

Opasno je zaprijetio Husejinović u 20. minuti, lopta odlazi preko prečke.

u 24. minuti Vidović loše reaguje na povratnu loptu Beganovića, a isti igrač prijeti i dvadesetak sekundi kasnije, ali bezuspješno.

Vidović je zaprijetio iz daljine u 32. minuti, Ružić odbranio. Domaći su nakon toga tražili penal, smatrajući da je Grahovac u šesnaestercu igrao rukom, ali dobro postavljeni Šehović nije se oglasio.

Prvu kakvu-takvu šansu za Čelik imao je Dedić, čiji traljav udarac završava u naručju Vukliša.

Rezultatom 0:0 otišlo se na odmor, pa je Sloboda tako i deveti meč ostala bez postignutog gola u prvom poluvremenu.

Jazvin prijeti golu Slobode u 47. minuti nakon kontranapada, no bio je neprecizan.

Mladi Beganović je u dva navrata u 53. minuti dobrim intervencijama spasio Slobodu.

Pet minuta kasnije Sloboda stiže do gola. Beganovića je u šesnaestercu srušio Karamatić, a Šehović na asistenciju svog pomoćnika Đozića pokazuje na bijelu tačku. Siguran egzekutor bio je Vidović, koji je stigao do trećeg gola u sezoni.


Sloboda je nakon toga mogla uduplati prednost, ali je odličnu akciju upropastio nesebični Baraban, kada je pokušao pronaći usamljenog saigrača.

Odmah nakon toga viđena je nesvakidašnja situacija na Tušnju. Nakon sudara s jednim igračem sudija Admir Šehović je povrijedio ruku, nakon čega nije mogao nastaviti meč, a umjesto njega ulogu glavnog arbitra preuzeo je Adis Mulahasanović.

Nakon što je meč nastavljen, Zukić je u dva navrata mogao matirati Ružića, međutim prilike odlaze u nepovrat.

{$galerijaFotografija}

Gosti su u finišu bacili sve karte u napad. Na teren su ušli napadači Nikolić i Dilaver, ali nisu ozbiljnije uspjeli zaprijetiti golu Vukliša. Zbog svih događanja meč je produžen za devet minuta.

Za Slobodu je ovo četvrta pobjeda za četvrto mjesto na tabeli, dok je Čelik upisao treći poraz i sada je na sedmom mjestu.

Ostali mečevi devetog kola igraju se u subotu i nedjelju.

Rezultati by SofaScore

Sloboda - Čelik 1:0 - 14.09.2018
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.