open-navfaktor-logo
search
Izmirena dugovanja
Vico Zeljković se zahvaljivao daidži: Milorad Dodik izbornu kampanju vodi i preko FK Borac
Nismo primili nijednu marku u 2020. godini. Šest mjeseci funkcionisali smo bez plaće. A to se vješto krije od javnosti. Ovim riječima prije pet dana Marko Mirić, bivši fudbaler Borca, opisao je situaciju u banjalučkom premijerligašu.
11.06.2020. u 12:21
get url
text

VEZANI TEKST - Fudbaler Borca raskrinkao Banjalučane: Nismo dobili ni marku šest mjeseci

No, čini se da se situacija promijenila. Tako bar tvrdi Vico Zeljković, predsjednik FK Borac, koji je danas na vanrednoj press konferenciji potvrdio kako je klub izmirio sva dugovanja.

- Jutros smo izmirili sva naša tekuća dugovanja zaključno sa majem za 2020. godinu. Prema državi, zaposlenim, igračima, radnoj zajednici - kazao je Zeljković, zahvalivši se Vladi entiteta RS, Radovanu Viškoviću, premijeru entiteta RS, te Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH i njegovom daidži:

- Svi računi kluba su odblokirani, što je bilo gotovo nezamisliva situacija u ranijem periodu.

Zanimljivo, Dodik je prije godinu (10. juna 2019. godine) posjetio Borac, a tom prilikom je obećao pomoć od dva miliona KM, kao i rješavanje dugovanja koje klub ima.

VEZANI TEKST - Fudbal na respiratoru: Kako su Alen Šeranić i Vico Zeljković zbog Borca "ubili" Premijer ligu BiH

Očito da je lider SNSD-a predizbornu kampanju za lokalne izbore, koji bi trebali biti održani do kraja godine, odlučio voditi i preko FK Borac.

Poznavaoci fudbalskih prilika u našoj zemlji smatraju da je Premijer liga BiH prekinuta zbog toga što je Borac držao poziciju koja vodi u Evropu, pa je preko Alena Šeranića, ministra zdravlja entiteta RS, u FSBiH stigao "signal" da se zbog nepovoljne epidemiološke situacije fudbal u RS-u ne može igrati prije 1. jula.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.