open-navfaktor-logo
search
Predsjednik FSBiH
Vico Zeljković: Radimo planski i kontinuirano, ima problema, nismo odustali od VAR-a
Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, izrazio je zadovoljstvo radom Saveza.
27.04.2023. u 13:54
get url
text

Prvi čovjek bh. fudbala pred novinare je izašao nakon sjednice Skupštine FSBiH koja je održana u Sarajevu.

- Imali smo uspješnu Skupštinu. Radimo planski i kontinuirano određene stvari. Imamo infrastrukturne projekte koje smo počeli da realizujemo poslije decenije čekanja. Naravno da s te strane možemo biti zadovoljni.

Također, svjesni smo da postoji i ostalih problema. Nismo uspjeli da ove godine riješimo sve probleme. Ali i tamo gdje je bilo problema, mislim da smo dobrim dijelom uspjeli to da smanjimo - rekao je Vico Zeljković.

Potom se dotakao i suđenja u Premijer ligi BiH.

- Sigurno da još postoji grešaka, ali ono što mogu da konstatujem i u što sam ubijeđen, a što sam vidio iz analiza koje sam dobio je da je to dosta, dosta, dosta u manjem omjeru nego što je bilo proteklih sezona, hajde da kažem 10-15 godina iza nas. Naravno, to nas ne zadovoljava, mi ćemo i na tom polju i dalje nastaviti da radimo - kazao je Zeljković, a potom se ponovo dotakao VAR-a

- Kada provedemo projekat izgradnje hibridnih terena, što nam je prioritet, polako smo stvorili uvjete za samo uvođenje VAR-a, što smo bili najavili.

Koristim priliku da kažem da mi od tog projekta nismo odustali. Jednostavno, samo smo u konsultacijama sa FIFA-om i UEFA-om dobili smjernicu koja nije bila obavezujuća, ali da nam je bolje da prvo uradimo određeni kontingent terena, pa onda da uvedemo VAR. Jer i sam VAR i samo suđenje će biti i lakše i kvalitetnije kada budemo imali podloge i terene kakve već sada imamo na stadionima gdje smo završili hibridne terene - istakao je prvi čovjek bh. fudbala.

Zeljković je još jednom naglasio kako je Savez finansijski stabilan, da posluje pozitivno, te je dodao kako FSBiH ne troši novac građana, nego se finansira iz FIFA-e i UEFA-e, te sponzora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.