Tada će biti poznato ime novog predsjednika kluba, s obzirom na to da se Vico Zeljković, aktuelni predsjednik, povlači iz Borac, jer trenutno obavlja funkciju predsjednika FS entiteta RS, a uskoro i predsjednika FS BiH, najavljuje zvanična stranica banjalučkog kluba.

- Svom nasljedniku ostavljam stabilan i finansijski siguran Borac, sa odličnom perspektivom i svijetlom budućnošću. Odlazim veoma zadovoljan nakon što sam ispunio svoja obećanja, u trenutku kada smo vratili veliku većinu dugova koji su godinama onemogućavali normalno funkcionisanje kluba, napravili dobru ekipu, izborili plasman u Evropu i stvorili sve preduslove za juriš na titulu prvaka.

Moj odlazak ni na koji način neće poremetiti funkcionisanje kluba koji je na stabilnim nogama i sa kvalitetnim ljudima, a ja ću i kao predsjednik Saveza uvijek biti na raspolaganju Borcu, kao i svim drugim klubovima u BiH, s obzirom da mi to omogućava pozicija predsjednika FS RS, a u budućnosti i prvog čovjeka bh. fudbala - istakao je Zeljković.

Zeljković će po automatizmu, kao predsjednik FSRS postati član Izvršnog odbora FSBiH, a po svemu sudeći niko iz entiteta RS neće imati snage da mu stane na megdan, pa će bez problema na funkciji prvog čovjeka naslijediti Elvedina Begića.