Tako su od početka ekshumacije do danas u ovoj grobnici pronađeni posmrtni ostaci ukupno devet osoba.

Ekshumacija na ovom lokalitetu traje već dvije sedmice, a obzirom na činjenicu da se radi o veoma strmom i nepristupačnom terenu koji se prekopava ručno. Upravo zbog toga ekshumacija će se nastaviti i u narednim danima.

Prema informacijama Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine, pretpostavlja se da pronađeni skeletni ostaci pripadaju žrtvama bošnjačke nacionalnosti koje su likvidirane u ljeto 1995. godine te bačene niz strmu padinu kanjona rijeke Bistrice.

Neke od žrtava koje su pronađene bile su vezane žicom, a na skeletnim ostacima su uočena i oštećenja nastala djelovanjem vatrenog oružja. Uz posmrtne ostatke pronađeno je i nešto odjeće te neki lični predmeti.

Posmrtni ostaci koji su pronađeni prebačeni su u JKP Gradska groblja Visoko radi dalje kriminalističko – tehničke i sudsko – medicinske obrade te izuzimanja koštanih uzoraka radi utvrđivanja identiteta putem DNK metode.

U procesu ekshumacije kojom rukovodi Tužilaštvo BiH, učestvuje istražitelj Instituta za nestale osobe – INO BiH, predstavnici Međunarodne komisije za traženje nestalih osoba (ICMP) u BiH, ljekar patolog, potrebni radnici i mehanizacija, pripadnici SIPA-e i uposlenici MUP-a RS-a koji su osiguravaju lokaciju ekshumacije.