open-navfaktor-logo
search
Poruke iz SANU-a
Velikosrpski ideolozi slave Dritana Abazovića: "U Beogradu bi ga srpska omladina na rukama nosila"
Akademik Srpske akademije nauka i umjetnosti (SANU), srpski nacionalista Matija Bećković, rekao je da je na "ujedinjenjoj crnogorskoj demokratskoj opoziciji historijska odgovornost da bude dostojna izborne pobjede i da Crnu Goru vrati sa stranputice u koju je bila do grla zabasala".
01.09.2020. u 20:22
get url
text

VEZANI TEKST - Sa Abazovićem u vlast ide i ogranak Zukorlićeve SPP u Crnoj Gori, njen lider vjeruje u "prosvjetljenje četnika"

- Ishod izbora najvažniji je događaj u novijoj historiji Crne Gore. Srušen je komunizam u jedinoj državi u kojoj je on preživio - izjavio je Bećković, a potom nastavio sa svojom analizom:

- Očekujem i da će da iskorjene laž i mržnju koji su ovih decenija u Crnoj Gori našli svoje rodno mjesto. Ideje koje su nekada zastupali ekscentrični pojedinci upadljivog ponašanja postale su, pod gospodinom Milom Đukanovićem, državna ideologija Crne Gore. Podigli su spomenik Titu, a fašistima zovu one koje su žive zapalili u Jasenovcu.

Kada bi Dritan Abazović sutra stigao u Beograd, nosila bi ga srpska omladina na rukama. I to je poruka svim Albancima, o kojima je još Marko Miljanov ispisao najlepše stranice. Tako da se ta živa rana podjeljene i posvađane Crne Gore postepeno liječi - zaključio je, prenose novosti.rs. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.