Haos

Veliko nevrijeme u Španiji: Voda je nosila auta, vjetar prevrtao kamione

Objavljeno: 13.09.2019. u 08:34

Nevrijeme je rušilo drveće, ograde, prevrtalo kamione, a ima i izvještaja da je protutnjao i mini tornado

FOTO: Screenshot

Obilna kiša izazvala je velike poplave u Španiji, a najviše su pogođeni Valencia i Alicante. Stariji bračni par poginuo je kada su poplavne vode prevrnule njihov automobil u regiji Castilla La Mancha, saopćile su službe hitne pomoći.

S područja Valencije deseci ljudi su morali biti evakuisani pošto su se rijeke izlile iz korita. Neke škole su zatvorene i u nekim je područjima došlo do prekida u napajanju strujom.

Kako se navodi nevrijeme koje je pogodilo veći dio jugoistoka Španije donijelo je najobilnije padavine u toj regiji u posljednjih stotinu godina.

Voda je nosila vozila na ulicama, a gotovo je dosegla vrh vrata na kućama duž rijeke. Putevi su zatvoreni, a poremećeni su cestovni i željeznički saobraćaj. Nevrijeme je rušilo drveće, ograde, prevrtalo kamione, a ima i izvještaja da je protutnjao i mini tornado.

Lokalne škole otkazale su nastavu za više od 300.000 učenika.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Iz kategorije