open-navfaktor-logo
search
Najavljeno i pogoršanje
Veliko nevrijeme u Dalmaciji i Istri, valovi potopili rive, Hvar odsječen
Na cijelom Jadranu prevladava oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, tako da su do deset sati već pale značajne količine kiše
22.12.2019. u 12:35
get url
text
Nevrijeme u Hrvatskoj

Najavljeno snažno nevrijeme jutros je pogodilo Jadran. Širom obale puše snažno jugo, a ogromni su valovi u dijelovima Dalmacije i Istre potopili rive.

Riva je potopljena u Vodicama, pod vodom su i ceste uz obalu, a potopljena je i riva u Vrsaru u Istri, prenosi Index.

Centar jake sredozemne ciklone nalazi se nad sjevernim Jadranom i tamo je pritisak pao na vrlo niskih 980 hPa na nivou mora. Na cijelom Jadranu prevladava oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom, tako da su do deset sati već pale značajne količine kiše.

Prema podacima mreže stanica Pljusak.com, čak 59 litara kiše po kvadratnom metru palo je u Zamosorju, u Veloj Njivi. Drugdje u Dalmaciji palo je 5 do 30 litara kiše po kvadratnom metru, ali glavnina oborina očekuje se sljedećih sati.

Već sada postoje brojni problemi u pomorskom saobraćaju, pa su u prekidu brojne linije, tako da je otok Hvar u potpunosti odsječen od kopna.

Linije prema Supetru i Šolti trenutno voze. Prema Visu je jutros isplovio trajekt, ali njegovo isplovljavanje upitno je za drugi dio dana. Zbog niskog pritiska zraka došlo je do pojave ciklonalne plime. Tako se i jutros more izlilo na rivu u gradu Hvaru, a pojava će širom Dalmacije biti intenzivnija sredinom dana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.