open-navfaktor-logo
search
Fudbaler u novoj ulozi
Veliki promašaj Reala danas maše pištoljem i šverca kokain
Holandski fudbaler Royston Drenthe ostat će upamćen kao jedan od najvećih promašaja u historiji Real Madrida.
26.03.2020. u 13:07
get url
text

Holanđanin je u redove Los Blancosa stigao 2007. godine poslije sjajnih nastupa za mladu reprezentacije svoje zemlje na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine. Kraljevi su za njega platili Feyenoordu platili 14 miliona eura.

No od trenutka od kada je stavio potpisat na ugovor s evropskim velikanom, karijera Drenthea krenula je silaznom putanjom, sve dok s 32 godine nije završio karijeru u nižerazrednim Kozakken Boysima.

Iako je već odavno daleko od najvećih, pa čak i onih srednje velikih fudbalskih pozornica, Drenthe i dalje privlači pažnju javnosti.

Nakon fudbala Dretnhe se okušao u raznim poljima. Bio je reper, imao je i prodavnicu odjeće u rodnom Rotterdamu, a sada je postao i glumac.

Naime, Drenthe je dobio ulogu u kriminalističkoj seriji Mocro Maffia, a koja govori o trgovini kokainom, a serija prati tri prijatelja koji postaju neprijatelji u nemilosrdnom amsterdamskom podzemlju.

Ovom ulogom Drenthe se pohvalio na svom zvaničnom Instagramu na kojem je objavio nekoliko fotografija iz serije, uključujući i neke u kojima prijeteći maše pištoljem. Serija je dobila jako dobre kritike i ocjene gledalaca (8,1 na IMDB-u), a trenutno se prikazuje druga sezona.

Prema najavama Drenthe će se pojaviti u tri epizode.

Ko zna možda ga čeka karijera slična onoj Vinnieja Jonesa, koji je od fudbalera Wimbledona postao vrlo uspješan glumac?

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#sneakpeak 00:00 laatste aflevering @videolandonline #MM2 #kijkmaarwatjedoet als je niet ready bent kan je om 23:00 gaan slapen !

A post shared by Royston Ricky Drenthe (@roya2faces) on

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.