open-navfaktor-logo
search
Četiri manifestacije
Veliki probosanski skupovi u Austriji: Dijaspora uz Bosnu i Hercegovinu
Centar za dijasporu "Mreža" će u saradnji sa brojnim udruženjima i organizacijama u Austriji biti jedan od organizatora četiri manifestacije pod nazivom "Dijaspora uz Bosnu i Hercegovinu".
19.03.2022. u 19:30
get url
text

Delegacija iz Bosne i Hercegovine prvo će posjetiti Graz, gdje je u jednom od hotela planiran ručak sa privrednicima, a zatim i večernja manifestacija. Organizatori skupa su Udruženje Bošnjaka Štajerske i Centar za dijasporu "Mreža".

Zatim je planirana posjeta Beču, zajednički ručak sa velikim brojem privrednika i uspješnih pojednica, a u večernjim satima planirana je svečana manifestacija u organizaciji "Mreže", Muslimanske socijalne službe u Beču, El Kiram agencije, te kompanije Ferhatović iz Beča.

Preostale dvije manifestacije i susreti privrednika bit će održane u Salzburgu i Klagenfurtu.

Na manifestacijama će kao specijalni gosti i govornici biti prisutni zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović, ministar za raseljene osobe i izbjeglice FBiH Edin Ramić, šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH Jasmin Duvnjak, delegat u Domu naroda Parlmenta FBiH Senad Čeljo, predsjednik Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona Šerif Špago, predsjednik Skupštine Doboja Sevlid Hurtić i potpredsjednik Skupštine Bijeljine Mustafa Gradaščević.

- Zbog aktuelne političke situacije u zemlji "Mreža" će u narednom periodu kroz niz manifetacija i skupova raditi na motivisanju naših ljudi u dijaspori da se registruju i izađu na Opće izbore u oktobru 2022. godine te svojim glasom podrže zajedničku listu "Pokret za državu" - saopćeno je iz te organizacije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.