open-navfaktor-logo
search
Obilna kiša
Veliki problemi i u Tešnju, bujica nosila auta: Poplavljeno šest mjesnih zajednica
Obilna kiša koja je relativno kratko padala na području Općine Tešanj izazvala je pojavu površinskih voda te izlijevanje rijeke Tešanjke, a što je prouzročilo poplave u šest mjesnih zajednica te u samom centru Tešnja, potvrdio je Feni općinski načelnik Suad Huskić.
10.06.2022. u 20:42
get url
text
Tešanj

- Jakom kišom bilo je zahvaćeno područje Crnog vrha, južni dio općine, zbog čega je privremeno bio prekinut i saobraćaj na dionici regionalnoog puta M474 Novi Šeher – Prnjavor kroz Tešanj. Sada je saobraćaj ponovo uspostavljen.

Sve ekipe su na terenu i saniraju štete. Angažovali smo Dobrovljno vatrogasno društvo, Profesionalnu vatrogasnu jedinicu i komunalno preduzeće. Bilo je prijava da je voda ušla u neke objekte, ali niko nije bio životno ugrožen - ističe Huskić.

Najugroženije su bile mjesne zajednice Mekiš, Karadaglije, Jablanica, Trepče, Bukva, Novo Selo te samo središte grada. U toku je sanacija šteta.

Na društvenim mrežama dijele se snimci ovih poplava. Na jednom od njih se vidi kako bujica nosi i automobil. U žepačkom podvožnjaku su zaglavila tri auta, koja su asnije službe uspjele izvući.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.