open-navfaktor-logo
search
Glasajte za Zmaja
Veliki priznanje za Kamenjaša, bh. centar kandidat za najboljeg igrača šestog kola kvalifikacija
Nakon što je košarkaška reprezentacija s dvije pobjede na pvari način zaključila izuzetno uspješne kvalifikacije za Eurobasket (najbolja tim kvalifikacija), može se reći da je možda najveće otkrovljenje ovog ciklusa mladi centar sarajevskih Sparsa Kenan Kamenjaš.
23.02.2021. u 11:56
get url
text

Iako je ovaj 21-godišnji košarkaš visok 205 centimetara odigrao samo četiri od ukupno šest kvalifikacionih mečeva, on je bio 14. strijelac kvalificikacija s prosjekom od 16 poena po meču.

U pobjedi nad Bugarskom Kamenjaš je bio najefikasniji igrač naše selekcije sa 17 poena, a pravo priznanje za našeg mlaodg košarkaša je činjeca da ga je FIBA uvrstila u idealnu petorku posljednjeg kola kvalifikacija za Eurobasket.

Osim 17 poena Kamenjaš je zabilježio i 14 skokova, te upisao dvije asistencije, u indeks efikasnosti od 29.

Pored Kamenjaša u idelanom timu šestog kola kvalifikacija nalaze se Nikola Ivanović (Crna Gora), Christos Saloustros (Grčka), Ovie Soko (Velika Britanija) i Jacob Wiley (Sjeverna Makedonija).

 

Kamenjaš je kandidat i za najboljeg igrača posljednjeg kola kvalifikacija koje je završio kao 14. najbolji strijelac s prosjekom od 16 poena po meču, dok je treći strijelac kvalifikacija među igračima na centarskoj poziciji. Ispred njega su samo Izraela Jake Choen (16,4 poena) i Gruzijac Giorgi Shermadini (19,3).

Za bh. reprezentativca možete glasati OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.