open-navfaktor-logo
search
Oprostio se od MLS-a
Veliki prijatelj Zlatana Ibrahimovića otkrio gdje Šveđanin nastavlja karijeru
Ibrahimovićev dugogodišnji saigrač iz reprezentacije Švedske i veliki prijatelj Albin Ekdal, koji igra za Sampdoriju, vjeruje da će 38-godišnji Ibra na kraju izabrati Milan
15.11.2019. u 16:59
get url
text

Švedski napadač bh. korijena Zlatan Ibrahimović trenutno je jedna od najvažnijih tema u svijetu nogometa uoči prijelaznog roka u januaru, javlja Anadolu Agency (AA).

Njegov dugogodišnji saigrač iz reprezentacije Švedske i veliki prijatelj Albin Ekdal, koji trenutno igra za Sampdoriju, vjeruje da će 38-godišnji Ibra na kraju izabrati Milan.

- Svaki dan mediji pišu nešto o Ibrahimoviću, ali nikad se ne zna kakvu će odluku Zlatan donijeti. Spominje se Bologna, u kojoj sam i ja igrao, ali ga teško mogu zamisliti u tom timu. Ako bih se morao kladiti, rekao bih da će to biti Milan. Čini mi se da je Milan najprirodnije mjesto za Zlatana - kazao je Ekdal novinarima.

Za Ibrahimovića su interes iskazali brojni klubovi, a među najvećim kandidatima su Milan, Napoli i Bologna.

Guillermo Barros Schelotto, trener Los Angeles Galaxyja, kluba za koji je posljednjih godinu i po dana igrao Ibrahimović, također je izjavio da 38-godišnji napadač karijeru želi završiti u Italiji.

Ibrahimoviću je nedavno istekao ugovor sa LA Galaxyjem, koji nije želio produžiti, a odmah su krenule medijske špekulacije oko toga koji je klub njegova naredna destinacija. Popularni Ibra je u srijedu uvečer na Twitteru potvrdio da će definitivno napustiti LA Galaxy.

Blistavu profesionalnu karijeru počeo u Malmeu FF, a zatim je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, Paris Saint-Germain, Manchester United i LA Galaxy. Za reprezentaciju Švedske, od koje se oprostio 2016. godine, upisao je 116 nastupa i postigao 62 gola.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.