open-navfaktor-logo
search
Skandalozno
Veliki derbi Manchestera u sjeni rasističkog ispada navijača Cityja
U 67. minuti, kad se Fred spremao izvesti korner za Crvene đavole, domaće pristalice zasule su ga kovanicama, upaljačima i bočicama
08.12.2019. u 09:33
get url
text

U subotnjem gradskom derbiju u Manchesteru Uniteda je s 2:1 slavio na Etihadu protiv Cityja i tako omogućio Liverpoolu da Građanima pobjegne na 14 bodova razlike.

Osim poraza, City je doživio još jedan žestok udarac koji su mu nanijeli vlastiti navijači.

Naime, u 67. minuti, kad se Fred spremao izvesti korner za Crvene đavole, domaće pristalice zasule su ga kovanicama, upaljačima i bočicama, a kamere su jednog "navijača" snimile u majmunskom hukanju.

Menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer pozvao je da se dotičnog zauvijek izbaci sa stadiona, a City je u saopćenju nakon utakmice potvrdio da će učiniti upravo to.

- Svjesni smo da postoji video na društvenim mrežama koji prikazuje navijača koji rasistički gestikulira prema gostujućim igračima. Klub u saradnji s policijom Manchestera radi na utvrđivanju svih koji su u tome učestvovali, kao i na slučaju bacanja predmeta u teren. Klub se drži nulte tolerancije prema bilo kakvoj vrsti diskriminacije i ako se ikome dokaže rasističko vrijeđanje, bit će mu zabranjen ulazak na stadion do kraja života - objavio je aktuelni prvak Engleske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.