open-navfaktor-logo
search
Popularni pjevač
Veliki bajramski koncert Enesa Begovića u prepunoj dvorani Sjeverni logor u Mostaru
U sklopu tradicionalne manifestacije "Ramazan u Mostaru" u prepunoj dvorani Sjeverni logor večeras se održava bajramski koncert Enesa Begovića.
21.04.2023. u 21:49
get url
text

Organizatori ovog jedinstvenog muzičkog događaja su Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice i Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod", te Muzejom Hercegovine, Kulturnim centrom Mostar - Sjever i Domom kulture Blagaj.

Naš pjevač narodne muzike u gradu na Neretvi je nastupio sa proširenim bendom koji čine vrhunski muzičari. Na repertoaru Enesa Begovića našle su se sevdalinke i poznati hitovi narodne muzike.

 

Publika koja je za ovu priliku stigla iz cijele BiH, ali i iz Trogira iz Hrvatske, u Mostaru je horski pjevala dobro poznate pjesme "Zelena rijeka", "Sve imao samo tebe ne", "Tebi majko misli lete"...

Koncertu prisustvuju i gradonačelnik Mostara Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić i prim. dr. Zlatko Guzin. Specijalni muzički gosti Enesa Begovića na koncertu u Mostaru bili su Emir Gosto Šora i Esma Kovač. Koncert je zbog vremenskih prilika prebačen sa stadiona u dvoranu Sjeverni logor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.