Kod osumnjičenog je pri pretresu porodične kuće pronađeno i oduzeto 510 tableta ecstasyja i dva paketića speeda, kao i drugi predmeti koji služe izvršenju ovog djela.

Osumnjičeni je otprije poznat organima krivičnog gonjenja, s obzirom na to da je u pretresima koji su prethodno izvršeni u julu i oktobru prošle godine kod njega pronađena opojna droga i protiv njega su dostavljeni izvještaji Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

- Upravo iz ovih razloga, zbog očite opasnosti od ponavljanja djela Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona će predložiti Općinskom sudu u Bosanskoj Krupi određivanje jednomjesečnog pritvora protiv osumnjičenog. Zbog činjenice da je kod osumnjičenog više puta pronađena veća količina opojne droge, Kantonalno tužilaštvo Unsko-sanskog kantona će formirati jedinstveni predmet i provoditi daljnje istražne radnje - saopćeno je iz Tužilaštva USK.

Osumnjičeno lice je danas sprovedeno postupajućem tužiocu i ispitano u prostorijama Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Bihaću.