open-navfaktor-logo
search
Rekreativci iz San Marina
Velika šansa za Tuzlake: Igraju protiv ekipe kojoj je Zrinjski u dva meča postigao 13 golova
Fudbaleri Tuzla Cityja u premijernom nastupi u Evropi za protivnika će imati ekipu San Marino.
14.06.2022. u 13:41
get url
text

Izabranici Dragana Jovića u prvom kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu igrtat će protiv ekipe SP Tre Penne.

Tim iz San Marina je poznat ljubiteljima fudbala u našoj zemlji. Prije 12 godina, igrali su protiv Zrinjskog i u dva meča primili su čak 13 golova.

Mostarci su 15. jula pred domaćim navijačima slavili sa 4:1, a strijelci su bili (Ivanković dva gola), Sušić i Zadro. Sedam dana kasnije u gostima su deklasirali rivala i slavili sa čak 9:2. Selimović, Žižović i Zadro bili su dvostruki strijelci, a po jednom su pogađali Sušić, Pehar i Šunjić.

SP Tre Penne je do sada u Evropi odigrala 18 utakmica i ima samo jednu pobjedu i 17 poraza uz gol-razliku postignutih i 69 primljenih golova! Jedinu evropsku pobjedu ostvarili su u sezoni 2913/14 protiv armenskog Shiraka (1:0), ali su u revanu izgubili 0:3 i ispali su iz Lige prvaka.

Po svemu ovome, možemo zaključiti da su Tuzlaci imali veliku sreću prilikom žrijeba i imaju realne šanse da se domognu drugog pretkola Konferencijske lige. Uz sve to, treba naglasiti kako je Dragan Jović, sadašnji trener Građana, vodio Plemiće kada su deklasirali tim iz San Marina. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.