open-navfaktor-logo
search
"MREŽA IV"
Velika policijska akcija: Pretresi na 19 lokacija u Kaknju i dvije u Ilijašu i Bihaću
Rano jutros, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, započeti su istovremeni pretresi na devetnaest lokacija u Kaknju i dvije lokacije na području Ilijaša i Bihaća.
19.05.2021. u 07:59
get url
text

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva "MREŽA IV", koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i krivičnog djela trgovina ljudima.

Aktivnosti u okviru akcije "MREŽA IV" se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Kantonalnog suda u Zenici, Općinskog suda u Zenici i Općinskog suda u Bihaću.

Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija "MREŽA I", "MREŽA II" i "MREŽA III" koje su sprovedene u 2016, 2017. i 2019. godini, i u okviru kojih su izvršeni deseci pretresa, veći broj osumnjičenih lica je uhapšen, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potječu iz krivičnih djela, počinjenih od strane lica koja su bila meta operativnih akcija.

Više o detaljima i rezultatima same akcije moći ćemo potvrditi po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još u toku, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje Uprave policije MUP-a ZDK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.