open-navfaktor-logo
search
Najveći gubitnici
Velika nepravda: Potencijalni Zmaj pozitivan na COVID-19, njegova ekipa ostaje bez Lige prvaka
Mnogi klubovi i dalje zbrajaju gubitke nakon izbijanja pandemije koronavirusa.
18.06.2020. u 08:56
get url
text

Svima su smanjeni prihodi s utakmica, takozvani "match-day" prihod, prodaja klupskih suvenira svima je pala, a o klupskoj vrijednosti i vrijednosti samih fudbalera podosta se toga već napisalo.

Međutim, ni na koga pandemija neće ostaviti takav negativan učinak kao na FK Rostov, piše Germanijak. Ruski prvoligaš se nalazi u vrlo izjednačenoj borbi za drugo mjesto, koje vodi direktno u Ligu prvaka, trenutno se nalaze na četvrtom mjestu s tri boda manje od drugoplasiranog Lokomotiva i trećeplasiranog Krasnodara, s tim da i treće mjesto vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Ali čini se kako će Rostov "pasti bez ispaljenog metka".

Naime, šesterica igrača kluba sa rijeke Don, zaražena su koronavirusom, a među njima i potencijalni reprezentativac BiH Dennis Hadžikadunić (Ivelin Popov, Roman Jeremenko, Khoren Bayramyan, Arseni Logashov, Mathias Norman). Zbog toga, cijela ekipa mora u karantin, računajući i omladinski pogon što je sveukupno 42 fudbalera.

Morat će proći dvosedmični karantin, a s obzirom na to da je Fudbalski savez Rusije objavio da nema dodatnih datuma za eventualnu odgodu, njihova sljedeća tri prvenstvena susreta bit će registrovana službenim rezultatom (3:0) u korist njihovih protvnika.

Pandemija će ih tako definitivno izbaciti iz utrke za Ligu prvaka, a izgledno je i da će izgubiti mjesto u Evropskoj ligi jer šestoplasirani Dinamo iz Moskve zaostaje osam bodova za njima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.