open-navfaktor-logo
search
Crna Gora
Veličao ga na FB profilu: Smijenjen zbog podrške zločincu Ratku Mladiću
Vladimir Vuković, konsultant Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta u Vladi Crne Gore, na svom Facebook profilu je slavio osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.
10.06.2021. u 08:06
get url
text

Međunarodni sud u Hagu potvrdio je pravosnažnu presudu bivšem komandantu Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, prvostepeno osuđenom na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti tokom rata u BiH.

- Jer u mjestu ispod Treskavice, ne rađaju majke kukavice, zajedničke čuvaćemo slike, đenerale Srpske Republike - napisao je Vuković uz fotografiju Mladićeve kape.

Vuković je nedavno bio u centru pažnje nakon što je novinara Radio televizije Crne Gore (RTCG) Nebojšu Šofranca vrijeđao na Aerodromu Podgorica tokom dočeka juniorskog vicešampiona svijeta boksera Petra Liješevića.

 On je Šofranca više puta nazvao "splačinom".

Vuković je konsultant Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem čelu je Vesna Bratić i on je, kako su kazali Vijestima nedavno iz tog resora, angažovan od 1. aprila, na određeno vrijeme, "u skladu sa potrebama Ministarstva za uređenjem pitanja iz domena stručnog obrazovanja koje se sprovodi u autoškolama u Crnoj Gori".

Iz Ministarstva su tada kazali da nemaju mehanizam da ga sankcionišu, a premijer Zdravko Krivokapić je ranije kazao da se Vuković pokajao, te da želi da se izvini Šofrancu. Vuković, međutim, to nije učinio.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.