Velić: Nemamo pravo rasprodavati bodove u Mejdanu

objavljeno: 06.03.2018. u 16:38

Ivana Velića sekunde su dijelile od debitantske pobjede u ulozi trenera košarkaša Slobode, ali se u Mrkonjić-Gradu, ipak, nije radovao.  

Jedino vodstvo na utakmici ekipa Mladosti imala je desetak sekundi prije kraja, a pogodak Srefana Mijovića bio je, ujedno, koš za pobjedu domaćina.

- Ne bih komentirao što se dešavalo u Mrkonjić-Gradu da ne bih bio kažnjen. Nesrazmjeran je broj izvedenih slobodnih bacanja na utakmici, a naša dva najbolja igrača vrlo brzo su zaradila po pet ličnih grešaka. Ali, bilo je i dobrih stvari, koje ćemo ubuduće morati produžiti na veću minutažu - kazao je Velić na današnjoj konferenciji za novinare.

Tuzlacima sutra predstoji veoma bitna utakmica protiv mostarskog Studenta. Novi trener Slobode kaže da su gosti dobra i dobro vođena ekipa.

- Nemamo više pravo da rasprodajemo bodove u Mejdanu. Igrači su toga svjesni i nadam se da ćemo skupa s publikom doći do vrijedne pobjede. S obzirom na to da ćemo sa Studentom igrati u Ligi za opstanak i da se bodovi prenose, onda je jasno koliko je važno da sutra pobijedimo - potencirao je trener tuzlanskih košarkaša.

Dodao je da je Sloboda favorit, ali da to treba pokazati na parketu, tako da se nada da će njegovi igrači dobro reagirati na imperativ pobjede.

- Odbrana nam defitivno mora biti bolja. Nedopustivo je da za poluvrijeme, kao u Mrkonjić-Gradu, primimo 52 poena. Do početka Lige za opstanak radit ćemo na tome da podignemo razinu igre u svim segmentima - zaključio je Velić.

Košarkaš Nedžad Muratović smatra da je Student veoma neugodna ekipa, ali da je Sloboda kvalitetnija, što će, rekao je, dokazati igrom na parketu.

Pozvao je navijače da u Mejdan dođu u što većem broju kako bi pomogli igračima da ostvare željeni rezultat.

Utakmica OKK Sloboda - Student igra se sutra od 19.30 sati.