open-navfaktor-logo
search
Premijer liga BiH
Velež želi prekinuti Željin niz, uzdrmana Sloboda protiv Borca
Derbi na stadionu Rođeni u Vrapčićima odigrat će Velež i Željezničar
14.09.2019. u 08:18
get url
text

Četiri utakmice osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na programu su danas. Tri susreta zakazana su za 16.30 sati, a derbi na stadionu Rođeni u Vrapčićima odigrat će Velež i Željezničar.

Domaći u meč ulaze pod mnogo većim pritiskom. Velež je u prvih sedam kola četiri puta bio domaćin, upisavši tri poraza i samo jednu pobjedu.

Rođenima neće biti lako, s obzirom na to da im u goste stiže jedina neporažena ekipa u bh. eliti, oskoljena pobjedom u vječitom bh. derbiju protiv Sarajeva sa 5:2.

Duel starih rivala sudi Zeničanin Ermin Sivac, a utakmicu iz Mostara prenosi Moja TV.

U isto vrijeme počet će i meč u Bijeljini, gdje Radnik dočekuje Zrinjski. Prijenos je na Areni Sport.

Lokalni derbi na Bilinom polju igraju Mladost i Čelik. Zanimljivo, Zeničani još ne znaju za domaću prvenstvenu pobjedu, a u ovom duelu domaćoj publici će se predstaviti novi "coach" Marko Babić. U reprezentativnoj pauzi novog trenera dobila je i Mladost. Riječ je o Ibri Rahimiću, povratniku na klupi Kakanjaca, strategu koji je sezonu počeo kao šef struke Veleža.

Utakmicu u "čeličnom gradu" sudi Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Subotnji program zatvorit će Sloboda i Borac. Meč se igra pod reflektorima Tušnja u terminu od 20 sati, uz prijenos na BHT1.

Slobodu trese teška finansijska kriza, a Tuzlaci u duel ulaze sa svega jednim pravim treningom, s obzirom na to da su igrači prethodnih dana bili u štrajku. Kako će se to odraziti na igru, ostaje nam da vidimo, a sigurno je da će domaći tim imati veliku podrpku navijača.

Za Borac je ovo drugi ovosezonski meč na Tušnju. U prvom su izgubili od Tuzla Cityja sa 2:1.

Duel u gradu soli pripao je Frani Jeliću iz Širokog Brijega.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.